Babyonline.pl
 
 
Rozwiń menu

Waflowe trójkąciki

| 25.01.2012, aktualizacja: 25.01.2012 | 0

separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(0)
kuchnia dla malca, przepisy na kinderbal
fot. A. Rogalski, E. Gmiter-Rogalska, A. Borowska
Przepis na ok. 20 sztuk:
- 2 kwadratowe andruty (blaty waflowe) 
- 1/2 puszki czekoladowego mleka skondensowanego 
- 1/4 słoiczka dżemu truskawkowego lub malinowego 
- łyżka otartej skórki pomarańczowej 
- 4 czubate łyżki startej czekolady deserowej

Sposób wykonania:
1. Andruty przekrój na pół. Mleko skondensowane podgrzej i dobrze wymieszaj ze startą czekoladą, dżem z otartą skórką pomarańczową.
2. Pierwszy andrut posmaruj połową masy z mleczka, przykryj drugim andrutem, posmaruj dżemem, przykryj andrutem i raz jeszcze posmaruj masą ze skondensowanego mleka. Nakryj ostatnim andrutem. Owiń wafle w folię aluminiową, dociśnij deską. Odstaw na godzinę. Następnie pokrój ostrym nożem w trójkąciki.

Nasza rada:
Do przygotowania wafli doskonałe są gotowe masy krówkowe o różnych smakach.

Przygotowanie 10 min
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?