Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Warzywa na parze

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

do 15 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
fot. materiały prasowe

Warzywa na parze - składniki

  • 300 g dyni bez pestek i skórki
  • pół kalafiora
  • kawałek brokuła
  • 2 marchewki
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki tartej bułki
  • szczypiorek

Warzywa na parze - sposób przygotowania

Marchewki obierz i pokrój w plasterki. Dynię pokrój w sporą kostkę. Kalafiora i brokuła podziel na różyczki. Wszystkie warzywa ułóż w naczyniu do gotowania na parze i gotuj do miękkości. Masło roztop na patalni, dodaj tartą bułkę, mieszaj przez chwilę. Polej nią ugotowane warzywa. Posyp drobno posiekanym szczypiorkiem (lub koperkiem).

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Polecamy: Zupa kalafiorowa

Warzywa na parze - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Mamo to ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?