Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Wątróbka z jabłkiem

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
fot. materiały prasowe

Wątróbka z jabłkiem - składniki

  • 100 g wątróbki drobiowej
  • jabłko
  • mąka pszenna do obtoczenia wątróbki
  • olej rzepakowy do smażenia
  • pieprz
  • majeranek
  • szczypiorek

Wątróbka z jabłkiem - sposób przygotowania

Wątróbkę oczyść z błon i umyj. Jabłko umyj, wydrąż i pokrój w małe plasterki. Na patelni rozgrzej olej, zrumień na nim jabłka, a potem wyłóż je na talerzyk. Wątróbkę oprósz mąką i pieprzem. Na świeżym oleju usmaż wątróbkę. Dodaj jabłka, majeranek. Całość wymieszaj, posyp drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Wypróbuj inne przepisy na delikatną wątróbkę
Polecamy: Wątróbka z kaszą jęczmienną


źródło: Mamo to ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?