Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Blok czekoladowy z bakaliami

Dla dziecka od 3. roku życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator

Blok czekoladowy z bakaliami - składniki

  • 250 g masła
  • 250 g cukier kryształ
  • 120 ml wody
  • 30 g kakao E.Wedel
  • 420 g mleka w proszku
  • 200 g pokruszonych herbatników
  • 100 g orzechów laskowych
  • 50 g rodzynek

Blok czekoladowy z bakaliami - sposób przygotowania

Cukier połącz z kakao, dodaj wodę i masło, całość zagotuj w garnku. Gdy masa będzie gotowa, ostudź ją do temperatury około 45 stopni.
Do studzonej masy dodaj mleko w proszku, całość dokładnie wymieszaj, tak aby nie było grudek z mleka. Następnie dodaj pokruszone herbatniki i bakalie. Tak przygotowaną masę przełóż do formy wyłożonej wcześniej folią spożywczą.
Formę z masą włóż na 4 godziny do lodówki, aby dobrze zastygła. Blok po wyjęciu z formy można polać wedlowską czekoladą. Smakuje najlepiej jako przekąska do gorącego mleka.

Zobacz inne przepisy na słodycze dla dziecka

Przepis pochodzi z materiałów prasowych E.Wedel
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?