Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Wegańskie racuchy bananowe (dla alergika)

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator

Wegańskie racuchy bananowe (dla alergika) - składniki

  • 3 dojrzałe banany
  • 3 łyżki masła orzechowego (u mnie z crunchy, żeby coś chrupało)
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej (z górką)
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej (z górką)
  • szczypta soli

Wegańskie racuchy bananowe (dla alergika) - sposób przygotowania

Banana miksujemy na gładko, dodajemy resztę składników i mieszamy do połączenia składników (powinna wyjść gęsta masa jak na racuchy). Smażymy na patelni delikatnie posmarowanej olejem. Placuszki bardzo dobrze się smaży, nie wymagają głębokiego tłuszczu.
Placuszki są delikatnie słodkie za sprawą banana i zarazem delikatnie słone przez użycie masła orzechowego z solą i dodanie jeszcze odrobiny soli. Podajemy z ulubioną konfiturą, twarożkiem, syropem klonowym i posypanymi orzechami, czy jak tam Wam się wymarzy. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na racuchy dla dziecka

Wegańskie racuchy bananowe (dla alergika) - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Przepis dodała nasza czytelnika Joanna G.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?