Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pasztet z soczewicy

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

do 40 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
fot. materiały prasowe

Pasztet z soczewicy - składniki

  • 60 g soczewicy czerwonej
  • pół cebuli
  • marchew
  • łodyga selera naciowego
  • żółtko
  • 2 łyżeczki posiekanej natki
  • 25 g ziaren słonecznika
  • 25 g płatków owsianych
  • olej rzepakowy do smażenia
  • bułka tarta i masło do smarowania formy

Pasztet z soczewicy - sposób przygotowania

Cebulę posiekaj, marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a seler naciowy drobno pokrój. Cebulę duś pod przykryciem na oleju z marchwią i selerem około 10 minut. Słonecznik zalej gorącą wodą (zostaw trochę ziaren do posypania). Soczewicę ugotuj, dodaj do niej warzywa, odcedzony słonecznik, natkę, płatki owsiane. Wymieszaj, przełóż do posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy. Posyp słonecznikiem. Piecz ok. 40 min. w temp. 180°C.

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Polecamy: Przepisy z soczewicą

Pasztet z soczewicy - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Mamo, To Ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?