Babyonline.pl
 
 
Rozwiń menu

Wiosenna sałatka

| 20.03.2008, aktualizacja: 26.03.2008 | 0
separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(0)
7b.jpg
fot. Wydawnictwo JEDNOŚĆ
... czyli marzec i kwiecień na talerzu.
Propozycja wiosennych pyszności, które łatwo przygotujesz razem z dzieckiem. Przy okazji może to być świetna zabawa i zachęta dla małych niejadków.

Przygotuj: kilka liści różnych sałat, kawałek świeżego ogórka, kilka rzodkiewek, pół łyżeczki pokrojonego szczypiorku, dwa jajka ugotowane na twardo, łyżkę oliwy, przyprawy oraz miskę, drewnianą łyżkę, nóż i deskę do krojenia.


Umyj starannie warzywa pod bieżącą wodą. Liście sałaty podziel na mniejsze części. Ogórek pokrój w półksiężyc, a rzodkiewki w plasterki.









Obierz jajka ze skorupek i potnij na plasterki.












Przygotuj sos z oliwy i przypraw.












Na talerzu ułóż sałatę, ogórek, rzodkiewki i jajka. Posyp sałatkę szczypiorkiem i polej sosem.










Przepis pochodzi z książeczki Joanny Krzyżanek "Cecylka Knedelek", wyd. JEDNOŚĆ, Kielce 2008.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?