Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Wiosenna zupa z kalarepką

Dla dziecka od 2. roku życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
zupa
fot. Panthermedia

Wiosenna zupa z kalarepką - składniki

  • 2 młode kalarepki,
  • 2 marchewki,
  • 1 pietruszka,
  • 4 młode ziemniaki,
  • 1 mały seler,
  • 1 mała cukinia,
  • 1 pęczek koperku,
  • 1/2 szklanki śmietanki,
  • 1 łyżeczka masła, pieprz.

Wiosenna zupa z kalarepką - sposób przygotowania

Warzywa starannie umyj, obierz lub oskrob (oprócz cukinii) i pokrój w kostkę. Zalej 1 litrem wody, dodaj masło i gotuj pod przykryciem 20 minut. Wlej śmietankę i ponownie zagotuj. Posól do smaku. Posiekany koperek dodaj do zupy po ugotowaniu.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?