Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Wiosenne kotlety z tofu

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
kulki, kotlety, pulpety, tofu, potrawa, jedzenie, kuchnia
fot. Fotolia

Wiosenne kotlety z tofu - składniki

  • 1/3 kostki tofu,
  • 1 łyżka tartej bułki,
  • 1/2 jajka,
  • 1 łyżka posiekanej zieleniny

Wiosenne kotlety z tofu - sposób przygotowania

Tofu odcisnąć, rozetrzeć w misce na gładką masę, dodać tartą bułkę i zieleninę i jajko. Wymieszać i formować kulki wielkości małego pomidora. Kotlety można zarówno ugotować (dla małych dzieci), jak i usmażyć (dla starszych). Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Jest to danie dla dzieci z nietolerancją mleka krowiego i laktozy.

Wiosenne kotlety z tofu - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?