Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Włoski deser

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator

Włoski deser - składniki

  • 500 g serka mascarpone
  • 460 g kajmaku  o smaku tiramisu
  • 4 jajka
  • 50 ml likieru Amaretto
  • 1 opakowanie rurek waflowych
  • ulubione owoce (mango, brzoskwinia, nektarynka)

Włoski deser - sposób przygotowania

Owoce kroimy w kostkę i zalewamy połową likieru. Następnie przygotowujemy masę. Żółtka mieszamy z kajmakiem tiramisu następnie dodajemy serek mascarpone, a na koniec dodajemy resztę likieru Amaretto. W drugiej misce ubijamy białka i stopniowo dodajemy je do masy serowej, delikatnie mieszając, aby masa pozostała sztywna. Do pucharków wkładamy owoce i dodajemy przygotowaną masę. Zakrywamy folią spożywczą i na kilka godzin wstawiamy do lodówki. Przed podaniem ozdabiamy słodkimi rurkami.

Źródło: materiały prasowe Bakalland/pw

 

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?