Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zapiekanka mięsno-ziemniaczana

do 45 min.
łatwy
Oceń :
(4)
separator
zapiekanka, makaron, brokuły, warzywa, mięso
fot. olhaafanasieva - Fotolia.com

Zapiekanka mięsno-ziemniaczana - składniki

  • 400 g mielonej cielęciny,
  • 2 duże ziemniaki,
  • 4 plastry żółtego sera,
  • 1/4 l mleka
  • oregano, sól i pieprz.

Zapiekanka mięsno-ziemniaczana - sposób przygotowania

Obrane ziemniaki zetrzyj na tarce z większymi otworami, dopraw solą i pieprzem. Posól mięso, dodaj do smaku szczyptę oregano. Ułóż starte ziemniaki w żaroodpornym naczyniu, zalej mlekiem, dodaj warstwę mielonej cielęciny i przykryj plastrami sera. Wstaw do piekarnika i zapiekaj na średnim ogniu przez 30 minut.
Aby danie było jeszcze bardziej pożywne, przed wstawieniem do piekarnika dodaj garść gotowanego groszku.


źródło: edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?