Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Żeglarskie awokado

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(4)
separator
awokado, przepis na awokado, przepisy kulinarne, przepisy dla kobiet w ciąży
fot. Fotolia

Żeglarskie awokado - składniki

  • dojrzałe awokado
  • pół cytryny
  • 100 g twarożku
  • pół małej cebuli
  • pół selera naciowego
  • pół słodkiego jabłka
  • pieprz i sól

Żeglarskie awokado - sposób przygotowania

Umyte awokado przetnij wzdłuż na pół, wyjmij pestkę i wydrąż, by nie uszkodzić skórki. Miąższ rozgnieć, skrop sokiem z cytryny i połącz z twarożkiem. Dodaj drobno pokrojone jabłko, cebulę i seler. Wszystko wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Napełnij masą skórki z awokado. Możesz je udekorować plasterkiem cytryny i podać na listku sałaty.

Żeglarskie awokado - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?