Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Ziemniaki pieczone w ognisku

Dla dziecka od 2. roku życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
ziemniak, ziemniaki, nadziewany ziemniak
fot. photocrew - Fotolia.com

Ziemniaki pieczone w ognisku - składniki

  • dowolna ilość niezbyt dużych ziemniaków
  • masło
  • sól, rozmaryn

Ziemniaki pieczone w ognisku - sposób przygotowania

Do żaru po ognisku włóż umyte ziemniaki. Żar i popiół powinien je przykryć. Obracaj je co pewien czas. Pieczenie trwa długo. Przed wyjęciem kartofli sprawdź zaostrzonym patyczkiem, czy są miękkie. Przekrój, posól, dodaj masło.

Nasza rada: Dzieciom pomóż jeść ziemniaki, by się nie poparzyły. Pamiętaj, że czarnej spalonej skórki się nie je! Ziemniaki możesz też upiec w domu w piekarniku. Wystarczy umyć je i w skórce piec około godziny. Można podać np. z serkiem ziołowym.

Ziemniaki pieczone w ognisku - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?