Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Ziemniaczki z purée

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
fot. materiały prasowe

Ziemniaczki z purée - składniki

  • 4 ziemniaki
  • 1/3 szklanki zielonego groszku
  • łyżeczka masła
  • łyżka startego żółtego sera
  • kawałek parmezanu

Ziemniaczki z purée - sposób przygotowania

Ziemniaki wyszoruj, ugotuj ze skórką. Przekrój na pół, wydrąż trochę miąższu za pomocą łyżeczki. Groszek ugotuj do miękkości, odsącz i przetrzyj przez sito. Połącz wydrążony miąższ z ziemniaków, groszek, ser i masłos. Wymieszaj, nałóż do wydrążonych ziemniaków. Zapiekaj 10 min. w piekarniku nagrzanym do 180° C. Po wyjęciu, jeszcze ciepłe, posyp pokrojonym w cienkie plasterki parmezanem.

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Polecamy: Pieczone cytrynowe ziemniaki

Ziemniaczki z purée - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Mamo to ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?