Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Złote racuszki z jabłkiem

Dla dziecka od 13. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
placki, jabłka, potrawa, kuchnia, jedzenie
fot. Fotolia

Złote racuszki z jabłkiem - składniki

  • 30 dag jabłek
  • 2 płaskie łyżki mąki ryżowej
  • 5 płaskich łyżeczek Nestlé Sinlac (25 ml)
  • 5 ml oleju
  • 60 ml wody
  • szczypta soli
 

Złote racuszki z jabłkiem - sposób przygotowania

Do wody wsyp Nestlé Sinlac, wymieszaj. Dodaj mąkę ryżową, olej oraz sól i całość wymieszaj. Jabłko obierz, pokrój na kawałki. Wrzuć je do masy (tak, żeby stała się dosyć gęsta). Zamieszaj. Rozgrzej olej na patelni. Kiedy będzie bardzo gorący, lej placuszki. Smaż po obydwu stronach, aż będą dość rumiane. Udekoruj owocami (np. wiśniami z kompotu).

Złote racuszki z jabłkiem - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?