Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupa jagodowa

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
jagody, borówki amerykańskie, zupa, deser, podwieczorek
fot. Fotolia

Zupa jagodowa - składniki

  • 0,5 litra jagód
  • 1,5 szklanki mleka (może być modyfikowane)
  • łyżka mąki
  • makaron
  • cukier do smaku

Zupa jagodowa - sposób przygotowania

Jagody umyj, zalej 1/2 litra wody, zagotuj na małym ogniu. Do mleka dosyp mąki, całość dokładnie roztrzep, dodaj do jagód. Wszystko razem zagotuj, lekko posłódź. Gdy zupa nieco ostygnie, zmiksuj ją. Makaron ugotuj osobno, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudź. Na talerzyk wlej zupę, wrzuć makaron. Możesz podawać na ciepło lub na zimno.

Zupa jagodowa - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne



źródło: edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?