Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupa jagodowa

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

do 25 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
Zupa jagodowa - przepis dla dziecka
fot. Fotolia

Zupa jagodowa - składniki

  • 0,5 litra jagód,
  • 1,5 szklanki mleka (może być modyfikowane),
  • łyżka mąki,
  • makaron,
  • śladowa ilość cukru do smaku.

Zupa jagodowa - sposób przygotowania

Jagody ostrożnie umyj, zalej pół litra wody i powoli zagotuj na małym ogniu. Do mleka dosyp mąki, całość dokładnie roztrzep, dodaj do jagód. Wszystko razem zagotuj, lekko posłódź do smaku. Gdy zupa nieco ostygnie, dokładnie ją zmiksuj. Makaron ugotuj osobno, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Poczekaj, aż wystygnie. Na talerzyk wlej zupę i dołóż czubatą łyżkę makaronu. Taką zupę możesz podawać dziecku na ciepło lub na zimno.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?