Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupa jarzynowa z cielęciną

Dla dziecka od 6. miesiąca życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(16)
separator

Zupa jarzynowa z cielęciną - składniki

90 g obranych warzyw, w tym:
  • 1/2 małej marchwi
  • 1 łyżeczka pokrojonego selera
  • 1 łyżeczka pokrojonej pietruszki
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 łyżeczki kleiku ryżowego
  • 1/2 szklanki wody
  • 20 g surowego mięsa cielęcego (po ugotowaniu 2 łyżeczki)

Zupa jarzynowa z cielęciną - sposób przygotowania

Warzywa umyj i obierz. Włóż do wrzącej wody i gotuj, aż staną się miękkie. Mięso ugotuj oddzielnie i drobno posiekaj. Ugotowane warzywa przetrzyj przez sitko lub zmiksuj, dodaj kleik, masła, posiekane drobno mięso, wszystko wymieszaj, zagotuj.

1 porcja dla malucha = 150–180 g + 10 g gotowanego mięsa
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?