Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupa krem z porów i migdałów

Dla dziecka od 3. roku życia

do 40 min.
średni
Oceń :
(0)
separator
zupa, obiad, przepis na zupę
fot. Panthermedia

Zupa krem z porów i migdałów - składniki

  • 50 g surowych migdałów,
  • kilka porów,
  • 1 cebula,
  • rosół z kury,
  • 4 łyżki śmietany,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki,
  • szczypta soli.

Zupa krem z porów i migdałów - sposób przygotowania

Ugotuj garnek rosołu. Odstaw na bok. Podduś na maśle cebulę oraz białe, drobno pokrojone części porów. Gdy zaczną się rumienić, dodaj migdały i podgrzewaj przez kilka minut na małym ogniu. Wlej rosół. Gotuj całość przez 10 minut. Następnie zmiksuj na jednolitą masę o konsystencji kremu. Dopraw do smaku, posyp natką pietruszki i podawaj na stół. Smakuje na gorąco i na zimno.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?