Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupa marchewkowo-pomarańczowa z imbirem

Dla dziecka od 3. roku życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Zupa marchwiowo-pomarańczowa z ryżem - przepis na zupę
fot. materiały prasowe Kupiec

Zupa marchewkowo-pomarańczowa z imbirem - składniki

  • 100 g ryżu basmati
  • 700 g marchwi
  • 400 ml bulionu warzywnego
  • 200 ml soku pomarańczowego
  • 2 cm imbiru
  • 1 łyżka oliwy
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta cynamonu
  • sól, cukier, biały pieprz do smaku

Zupa marchewkowo-pomarańczowa z imbirem - sposób przygotowania

Ugotuj ryż. Obierz marchewki i pokrój je na grube plastry, wszystko skrop lekko oliwą i upiecz w piekarniku w temperaturze do 180°C przez 30 minut.
Po upieczeniu marchewkę przełóż do garnka, dodaj starty na drobnej tarce imbir i wlej sok pomarańczowy. Wszystko zmiksuj blenderem. Gdy otrzymasz kremową konsystencję, dodaj bulion i przyprawy do smaku. Wszystko gotuj jeszcze przez 10 min na wolnym ogniu. Podawaj z ugotowanym ryżem.

Źródło: materiały prasowe Kupiec

Sprawdź inne przepisy na zupy

Zupa marchewkowo-pomarańczowa z imbirem - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?