Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupa marchewkowo-pomidorowa

Dla dziecka od 3. roku życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Zupa marchewkowo- pomidorowa.jpg
fot. mat. pras. Kuhne

Zupa marchewkowo-pomidorowa - składniki

  • 3 duże marchewki
  • pomidory całe z puszki, np. marki Sandra 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula
  • łyżka sosu chili, np. marki Kühne
  • łyżka oliwy do smażenia
  • 500 ml bulionu
  • sól, pieprz do smaku

Zupa marchewkowo-pomidorowa - sposób przygotowania

Na oliwie zeszklij poszatkowaną drobno cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę i łyżkę sosu chili. Przesmaż i dodaj pomidory oraz bulion. Gotuj pod przykryciem przez ok 15 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Zobacz więcej przepisów na pyszne zupy 


źródło: materiały prasowe marki Kühne
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?