Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupa mleczna z marchewką

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
fot. materiały prasowe

Zupa mleczna z marchewką - składniki

  • litr mleka
  • 4 średnie marchewki (pokrojone na plasterki)
  • 2 łyżki rodzynek
  • garść utartych migdałów
  • 1/4 kostki masła
  • łyżeczka mąki
  • łyżka cukru
  • cynamon do posypania

Zupa mleczna z marchewką - sposób przygotowania

Roztop masło w garnku, dodaj marchewkę, zalej niewielką ilością wody, duś 20 minut. Wyjmij z garnka. Do wywaru po gotowaniu marchewki dosyp mąkę. Gotuj, stale mieszając, aż zrobi się zasmażka. Wlej mleko, dodaj rodzynki, marchewkę i cukier. Zagotuj, cały czas mieszając. Zmiksuj zupę, podgrzej. Posyp migdałami i cynamonem.

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie
Polecamy: Babeczki marchwiowe z karmelizowaną marchewką


źródło: Mamo to ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?