Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupa pomidorowa wg. Piotra Murawskiego

Dla dziecka od 3. roku życia

do 60 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
Zupa pomidorowa Piotra Murawskiego
fot. materiały prasowe Knorr

Zupa pomidorowa wg. Piotra Murawskiego - składniki

  • 30 dag kości wieprzowych
  • szklanka śmietany 18%
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • łyżka oleju
  • 1 kostka rosołu z kury 
  • 1 łyżka cukru
  • 1 kg świeżych pomidorów
  • kilka gałązek koperku lub natki pietruszki

Zupa pomidorowa wg. Piotra Murawskiego - sposób przygotowania

Kości wieprzowe umyj, a następnie włóż do wrzącej wody. Dodaj kostkę rosołu z kury i ugotuj wywar.
Do wywaru dodaj obraną włoszczyznę i gotuj wszystko około 30 minut. 
Przygotuj pomidory. Najpierw je umyj, następnie sparz, obierz ze skórki i pokrój w drobne kawałki. 
Następnie włóż je do rondla z olejem i podduś na ogniu około 10 minut. Przetrzyj pomidory przez sito i dodaj je do wywaru z mięsa i warzyw. Dodaj cukier. Całość gotuj jeszcze przez kilka minut, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły.
Zupę możesz podawać ze śmietaną, ryżem lub makaronem. Smaku i aromatu doda jej posiekany koperek lub natka pietruszki (według smaku).

Źródło: przepis autorstwa Piotra Murawskiego, szefa kuchni Knorr; udostępnione przez Knorr.
 
 

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?