Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupa pomidorowa z pesto

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(3)
separator
zupa pomidorowa, pomidory, bazylia, potrawa, danie, jedzenie, kuchnia
fot. Fotolia

Zupa pomidorowa z pesto - składniki

  • 2 kg dojrzałych pomidorów (2 puszki pomidorów bez skórki w zalewie)
  • wywar z włoszczyzny
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • szczypta cukru
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • sól ziołowa
  • pesto – gotowe lub robione w domu (świeżą bazylię zmiksuj lub utrzyj z oliwą, parmezanem, czosnkiem, orzeszkami pinii, solą, szczyptą pieprzu)

Zupa pomidorowa z pesto - sposób przygotowania

Pomidory ugotuj w bulionie warzywnym i przetrzyj przez sito, dodaj wody, jeśli potrzeba. Dopraw odrobiną soli, cukrem i ziołami prowansalskimi. Zagotuj. Wymieszaj ze śmietaną, podgrzej (już bez gotowania).

Nasza rada: Zupę podaj w ogrzanych miseczkach. Na wierzchu zrób spiralę z sosu pesto, udekoruj danie świeżymi listkami bazylii.

Zupa pomidorowa z pesto - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?