Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupa z soczewicy i szpinaku

Dla dziecka od 4. roku życia

do 60 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
przepis na zupę soczewicowo-szpinakową, przepis
fot. materiały prasowe Fit&Easy

Zupa z soczewicy i szpinaku - składniki

  • opakowanie szpinaku
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 2 kłącza selera naciowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 160 g zielonej soczewicy
  • 100 ml śmietany 36%
  • opcjonalnie kilka kawałków boczku
  • sól, pieprz, odrobina gałki muszkatołowej
  • oliwa z oliwek

Zupa z soczewicy i szpinaku - sposób przygotowania

Na oliwie z oliwek podsmaż posiekaną cebulę, marchew i seler. W ostatniej minucie smażenia dodaj pokrojony w plasterki czosnek. Dodaj soczewicę i zalej wszystko bulionem. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 40 minut.  Po tym czasie dodaj szpinak, dopraw solą, gałką muszkatołową. Zupę możesz zmiksować. Serwuj z plastrami grillowanego boczku.

Źródło: materiały prasowe Fit&Easy/ pw

Sprawdź inne przepisy na zupy
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?