Babyonline.pl
 
 
Rozwiń menu

Zupa truskawkowa z naleśnikami

23.02.2011, aktualizacja: 08.03.2011 | 0

Ciekawa forma podania dziecku truskawek na obiadek. Dla dzieci od 2 lat.

separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(0)
truskawki, przepis
Składniki
- 250 g truskawek
- łyżka mąki ziemniaczanej
- litr soku jabłkowego
- 2 średniej wielkości naleśniki
- łyżka cukru
- cukier puder

Sposób przygotowania

Truskawki umyj, zmiksuj. Sok zagotuj, dodaj zmiksowane truskawki, cukier i rozprowadzoną w szklance wody mąkę ziemniaczaną. Gotuj, aż cała zupka zgęstnieje. Naleśniki ciasno zroluj, pokrój je w paseczki. Możesz je dla ozdoby posypać trochę cukrem pudrem. Podawaj z zupą.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?