Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupa truskawkowa z naleśnikami

Dla dziecka od 2. roku życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
fot. Fotolia

Zupa truskawkowa z naleśnikami - składniki

  • 250 g truskawek
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • litr soku jabłkowego
  • 2 średniej wielkości naleśniki
  • łyżka cukru
  • cukier puder

Zupa truskawkowa z naleśnikami - sposób przygotowania

Truskawki umyj, zmiksuj. Sok zagotuj, dodaj zmiksowane truskawki, cukier i rozprowadzoną w szklance wody mąkę ziemniaczaną. Gotuj, aż cała zupka zgęstnieje. Naleśniki ciasno zroluj, pokrój je w paseczki. Możesz je dla ozdoby posypać trochę cukrem pudrem. Podawaj z zupą.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?