Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupa warzywna z pstrągiem

Dla dziecka od 2. roku życia

do 30 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
Zupa warzywna z pstrągiem - przepisy dla dzieci/ Babyonline.pl
fot. Blog kulinarny „Zajadam Szpinak”

Zupa warzywna z pstrągiem - składniki

  • filet z pstrąga
  • marchewka
  • pietruszka
  • ziemniak
  • ćwiartka małego selera
  • kilka różyczek kalafiora
  • pół pora
  • liść laurowy
  • koperek
  • szczypta soli (niekoniecznie)

Zupa warzywna z pstrągiem - sposób przygotowania

Warzywa umyj, obierz i pokrój w talarki. Przełóż do rondelka i zalej wodą. Dodaj liść laurowy i gotuj do miękkości pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj pokrojony w kawałki, obrany z ości filet z pstrąga oraz różyczki kalafiora i gotuj jeszcze ok. 10 minut. Na koniec dodaj pokrojony koperek i ewentualnie szczyptę soli. Podawaj po przestygnięciu.

Zobacz inne przepisy na zupę rybną dla dziecka

Blog kulinarny "Zjadam szpinak".


źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Twoje dziecko"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?