Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupa warzywna z pulpecikami

Dla dziecka od 3. roku życia

do 40 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
Zupa warzywna z pulpecikami - przepisy dla dziecka Babyonline.pl
fot. Zajadam szpinak

Zupa warzywna z pulpecikami - składniki

Pulpety:
  • 60 g mielonego mięsa z indyka
  • jajko
  • 3–4 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki natki pietruszki
Zupa:
  • marchewka
  • pietruszka
  • ziemniak
  • 3 różyczki brokułu
  • 2 łyżki śmietanki (opcjonalnie)
  • szczypta soli do smaku

Zupa warzywna z pulpecikami - sposób przygotowania

Zagotuj 400 ml wody. Masę na pulpety dobrze wyrób. Uformuj z niej małe kuleczki i wrzuć je do gotującej się wody. Gotuj ok. 10 minut. Warzywa na zupę umyj, obierz i pokrój w plasterki lub zetrzyj na tarce. Wyjmij pulpeciki z wody, dodaj do niej warzywa i gotuj je do miękkości. Dodaj pulpeciki i gotuj jeszcze kilka minut. Gdy zupka lekko ostygnie, możesz dodać śmietankę. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na zupy dla dziecka

Pomysł dania: blog kulinarny Zajadam szpinak


źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Twoje Dziecko"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?