Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupa z białych szparagów

Dla dziecka od 2. roku życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator

Zupa z białych szparagów - składniki

  • 2 pęczki białych szparagów
  • 3/4 litra bulionu z warzyw
  • 5 łyżek śmietanki 12%
  • łyżka drobno posiekanego koperku
  • sól morska
  • szczypta cukru
  • biały pieprz

Zupa z białych szparagów - sposób przygotowania

Szparagi umyj, obierz poczynając od drugiego centymetra poniżej główki, odetnij twarde końce. Pokrój na kawałki. Główki ugotuj w bulionie (ok. 5 minut) i trzymaj w cieple. Resztę kawałków też ugotuj do miękkości. Przetrzyj przez sito. Zmiksuj szparagi z bulionem. Zagotuj, dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietankę i wymieszaj.

Nasza rada: Zupę podaj w miseczkach lub filiżankach. Ułóż na powierzchni główki szparagów, ozdób koperkiem.

Zupa z białych szparagów - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?