Babyonline.pl
 
 
Rozwiń menu

Przepis na zieloną zupę – źródło kwasu foliowego

| 28.05.2014, aktualizacja: 07.10.2015 | 0

Zobacz, jak Monika Mrozowska przyrządzić zupę z bobem i szpinakiem – to idealna propozycja dania dla przyszłych mam.

separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(0)

Zobacz inne z serii Dania bogate w kwas foliowy - przepisy Moniki Mrozowskiej (5):

Ten posiłek aż kipi od kwasu foliowego, dzięki zawartości wielu zielonych warzyw takich jak: szpinak, zielony por, pietruszka, bób.

Jakie wartości odżywcze ma bób?

Bób jest bardzo bogatym źródłem kwasu foliowego! Czy wiesz, że  100 g surowego bobu pokrywa aż 106% dziennego zapotrzebowania na tę witaminę? Stąd zaleca się spożywanie bobu kobietom w ciąży.

Jakie wartości odżywcze ma szpinak?

Szpinak zawiera przede wszystkim duże ilości potasu i żelaza, a także kwas foliowy oraz witaminy: E, K, B1, B2, B3, B5, B6, H i C. To również dobre źródło przeciwutleniaczy: beta-karotenu i luteiny.
 

Zobacz, jak przyrządzić zieloną zupę ze szpinaku i bobu.

 
Kliknij w obrazek, by wydrukować przepis.

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?