Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupa z cielęciną

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(3)
separator
fot. materiały prasowe

Zupa z cielęciną - składniki

  • 25 dag cielęciny
  • marchewka pietruszka
  • 1/4 cebulki
  • 50 ml mleka modyfikowanego (do zabielenia)
  • liść laurowy
  • natka pietruszki
  • pół litra wody

Zupa z cielęciną - sposób przygotowania

Mięso umyj, włóż do garnka, dodaj listek laurowy, zalej wodą (ok. pół litra) i gotuj pod przykryciem ok. 45 min. Na 15 min. przed końcem gotowania dodaj umyte i obrane warzywa. Pozostaw do ostygnięcia, wyjmij warzywa i mięso. Cielęcinę pokrój w drobną kostkę. Bulion przecedź, dodaj mięso oraz mleko. Posyp drobno pokrojoną natką pietruszki. Podawaj z kluseczkami lub ziemniakiem.

Nasza rada: Taką zupę – bez dodatku warzyw – możesz podawać dziecku od czasu do czasu jako urozmaicenie menu. Koniecznie jednak dodaj wtedy jarzynkę do drugiego dania.

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?