Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupa z mielonym mięsem, warzywami i pęczakiem

Dla dziecka od 3. roku życia

do 40 min.
średni
Oceń :
(0)
separator
zupa, mięso mielone, warzywa, danie, potrawa, kuchnia
fot. Fotolia

Zupa z mielonym mięsem, warzywami i pęczakiem - składniki

  • 200 g mielonej wieprzowiny
  • ząbek czosnku
  • łyżka oleju
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • zielona papryka
  • marchew
  • puszka czerwonej fasoli
  • szczypta słodkiej papryki
  • 4 i pół szklanki wody
  • pół szklanki pęczaku
  • łyżeczka masła

Zupa z mielonym mięsem, warzywami i pęczakiem - sposób przygotowania

Czosnek obierz i drobno posiekaj. Marchewkę umyj, obierz, przekrój wzdłuż na pół i pokrój w półtalarki. Rozgrzej olej i podduś na nim czosnek i grubo zmielone mięso – nie rozdrabniaj go. Marchewkę i mięso przełóż do garnka. Dodaj 2 szklanki wody, koncentrat pomidorowy i gotuj około 20 minut. Oczyść paprykę, zdejmij skórkę, delikatnie ją ścinając, i pokrój w paseczki. Fasolkę odsącz z zalewy. Paprykę i fasolkę dodaj do zupy i gotuj jeszcze około 10-15 minut, dolewając szklankę wody. Dopraw słodką papryką. Pęczak zalej półtorej szklanki wody, dodaj masło, odrobinę soli i gotuj, aż kasza wchłonie całą wodę. Zupę podaj w głębokim talerzu, a na jego obrzeżu zrób wieniec z ugotowanego pęczaku.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?