Babyonline.pl
 
 
Rozwiń menu

Przepis na zupę z soczewicą

| 27.05.2014, aktualizacja: 07.10.2015 | 1

Taka zupa to idealne, naturalne źródło kwasu foliowego, którego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy.

separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(0)

Zobacz inne z serii Dania bogate w kwas foliowy - przepisy Moniki Mrozowskiej (5):

Dużą zawartość kwasu foliowego w tej potrawie zapewniają rośliny strączkowe. Do tej zupy Monika Mrozowska dodaje aż 3 rodzaje soczewicy.

Jakie wartości odżywcze ma soczewica?

Soczewica - jedna z najzdrowszych roślin strączkowych!
Zawiera ona dużo białka, jest więc szczególnie ważna w diecie przyszłych mam, które są wegetariankami. Soczewica to również źródło: kwasu foliowego, skrobi, wapnia, fosforu oraz żelaza.  Ma bardzo niski indeks glikemiczny.

Sprawdź też, co powinna jeść wegetarianka w ciąży.

Zobacz, jak przyrządzić zupę z soczewicą.

 

Kliknij w obrazek, by wydrukować przepis.

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar

iga
iga | 2014-08-27 16:26 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

dziewczyny, czytalyscie o kwasie DHA ? Ma kluczowe znaczenie dla rozwoju ukladu nerwowego maluszka. Wedlug mnie warto go dolaczyc do diety, ja uzupelniam braki poprzez stosowanie pregnoferu DHA

Odpowiedz
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?