Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupka pomidorowo-marchewkowa

Dla dziecka od 9. miesiąca życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(11)
separator
zupa

Zupka pomidorowo-marchewkowa - składniki

  • dojrzały pomidor,
  • pół marchewki,
  • pół litra wywaru drobiowego,
  • łyżeczka masła,
  • pół szklanki ugotowanego ryżu.

Zupka pomidorowo-marchewkowa - sposób przygotowania

Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, wyjmij nasiona, pokrój  w kostkę. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce. Warzywa wrzuć do garnka, dodaj masło, chwilę podduś, stale mieszając. Zalej gorącym wywarem. Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Gdy warzywa będą miękkie, zupkę odstaw do przestygnięcia, a następnie ją zmiksuj. Podawaj z ryżem lub drobnym makaronem.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?