Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupka warzywna z dodatkiem oliwy z oliwek

Dla dziecka od 5. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(5)
separator

Zupka warzywna z dodatkiem oliwy z oliwek - składniki

Warzywa obrane – 90 g, w tym:
  • pół średniej marchwi
  • pół ziemniaka
  • 1 łyżeczka pokrojonego w kostkę selera
  • pół małego jabłka
  • 1 łyżeczka kleiku ryżowego
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1/2 szklanki wody

Zupka warzywna z dodatkiem oliwy z oliwek - sposób przygotowania

Warzywa i jabłko umyj i obierz ze skórki. Przygotuj ilości jak w recepturze. Wodę – najlepiej butelkowaną, z atestem, przeznaczoną dla niemowląt, zagotuj. Włóż pokrojone na cząstki warzywa, ugotuj je do miękkości na wolnym ogniu pod przykryciem (ok. 15 min.), pod koniec dodaj jabłko. Zupę przetrzyj przez sitko lub zmiksuj, dodaj oliwę z oliwek, kleik i wszystko starannie wymieszaj, a potem zagotuj. Z podanej ilości produktów powinno być ok. 180 g zupy. Jeśli nie ma takiej objętości, dodaj wrzącej wody. 1 porcja dla malucha = ok. 180 g

Zupka warzywna z dodatkiem oliwy z oliwek - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?