Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupka warzywna z żółtkiem

Dla dziecka od 7. miesiąca życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(8)
separator
fot. Fotolia

Zupka warzywna z żółtkiem - składniki

  • pół małej marchewki,
  • ziemniak,
  • różyczka brokułów,
  • 2 łyżki zielonego groszku,
  • łyżeczka oliwy z oliwek,
  • drobno posiekany koperek,
  • jajko.

Zupka warzywna z żółtkiem - sposób przygotowania

Umyte warzywa obierz ze skórki. Marchewkę pokrój w talarki, a ziemniaka w drobną kostkę. Marchewkę zalej szklanką wody i gotuj około 15 minut, potem dodaj ziemniaki i zielony groszek. Całość gotuj do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Brokuły podziel na małe różyczki i pod koniec gotowania dodaj do zupy. Chwilę pogotuj. Zupę delikatnie zmiksuj, dodaj do niej oliwę i jeszcze raz zagotuj. Oddzielnie ugotuj jajko. Żółtko oddziel od białka, przekrój je na pół. Jedną połowę drobno posiekaj. Zupkę posyp posiekaną połową żółtka i koperkiem.

 

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?